Hauskoja koko perheen tapahtumia Helsingissä

Helsinki sykkii viihdettä ja kiinnostavaa toimintaa ympäri vuoden.

Kesäisin Helsingin kadut täyttyvät monenlaisista tapahtumista. Kesäkuussa järjestetään Sambakarnevaali. Upean kimaltelevat tanssijat levittävät eksoottista kesätunnelmaa kaupungin keskustaan. Tall Ships Race kiinnostaa taatusti koko perhettä. Vanhat ja kauniit purjeveneet saapuvat Helsingin satamaan kesäkuussa.

Elokuussa kesälomakauden päättää Helsingin juhlaviikot ja taiteiden yö. Juhlaviikot ovat täynnä teatteri-, musiikki- ja tanssiesityksiä eri-ikäisille. Taidenäyttelyistä ja elokuvista on runsauden pula, ja erityisesti lapsia kiinnostavat erilaiset taidepajat joissa voi itse osallistua taiteen tekemiseen. ja täyttävät perheen kalenterit monipuolisilla taidepajoilla, esityksillä ja muilla tapahtumilla.

Lasten Festarit on elokuussa järjestettävä yhden päivän ilmaistapahtuma Töölönlahdella. Lavalla on hauskaa ohjelmaa koko päivä ja sen lisäksi lapset voivat kokeilla puuharatoja, laulua, soittoa, ja paljon muuta.

Koko perheen voimin kannattaa lähteä maistelemaan tuttuja ja uusia makuja elokuussa Herkkujen Suomi-tapahtumaan Rautatientorille ja lokakuussa Silakkamarkkinoille.

Syksyllä pidetään Sarjakuvafestivaalit. Tapahtumassa on näyttelyiden lisäksi työpajoja, lastenohjelmaa ja kilpailuja. Keväällä on Lasten ja Nuorten tanssifestivaali. Tanssiteatteri Hurjaruuth järjestää tanssitapahtuman Kaapelitehtaalla.

Joulun alla avataan joulukatu kimaltelevien jouluvalojen loisteessa. Myymälät ovat somistaneet jouluasetelmia ikkunoihin ja avajaisissa on tietysti Joulupukki. Joulutaikaa on tarjolla myös joulusirkuksessa. Joulusirkuksen esitykset aloitetaan jo marraskuun alkupuolella Kaapelitehtaalla. Talvisirkuksesta vastaa Tanssiteatteri Hurjaruuth, ja esiintyjät tulevat eri puolilta maailmaa. Suomenlinnassa avataan joulukausi pamauttamalla tykinkuula. Lapset voivat seurata tontun jälkiä ympäri linnoitusta.

News Reporter