Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Kivoja koko perheen lomakohteita Suomessa

Kotimaassa on ympäri vuoden mahtavia lomakohteita perheille.

Kesäisin Suomen huvipuistot ja puuhamaat heräävät. Linnanmaan ja Särkänniemen huvipuistoissa on jokaiselle sopivia laitteita, minijunista hurjiin vatsaa muljauttaviin kieputtamiin. Kauniit istutukset, kahvilat ja ohjelmanumerot luovat huvipuistoihin viihtyisän tunnelman. Kahden suosituimman huvipuiston ohella kannattaa kokeilla vaikka Tykkimäkeä, Puuhamaata, Wasalandiaa tai PowerParkia. Eri puolella maata on lisäksi eläinpuistoja, seikkailupuistoja ja satumaita joista suosituin lienee Muumimaailma.

Suomalaiset kaupungit ovat kauneimmillaan kesäisin. Kaupunkiloma lasten kanssa vierähtää huvitellen kaupungin kesätapahtumissa, torilla ja puistoissa. Hyvällä tuurilla kaupungissa vierailee sirkus tai tivoli.

 

Suomessa on paljon festivaaleja ja tapahtumia joissa lapset viihtyvät. Lasten kanssa voi lähteä musiikkijuhlille, esimerkiksi Savonlinnaan katsomaan lastenoopperan, herkuttelemaan joillekin monista ruokajuhlista tai osallistumaan lasten taidepajaan taidefestivaaleilla.

 

Tuhannet järvet ja pitkä merenranta houkuttavat perheet rannoille ja vesille. Laivamatkat Ahvenanmaalle, Tukholmaan ja Tallinnaan ovat huippusuosittuja ympäri vuoden. Kesäisin järvet kimaltelevat auringonpaisteessa ja houkuttelevat lapset ja vanhemmatkin vaikkapa järvi- tai jokilaivaristeilylle.

 

Maatilamatkailu on kasvussa. Kaupunkilaisperheille on elämys tutustua maaseudun puuhiin, osallistua eläintenhoitoon, ja opetella maatilalla tarvittavia taitoja kuten leivän leipomista. Maatilamatkailu on suosittua kesäisin, mutta joulun tai hiihtoloman viettäminen maalla on loistava ajatus.

 

Talvi on Suomessa pitkä mutta ei pitkäveteinen. Suomessa on upeita hiihtokeskuksia. Lapset rakastavat laskettelua ja lumilautailua valkeilla hanhilla. Toisinaan on kiva tehdä hiihtoretki laavulle makkaranpaistoon. Suurimmat talvilomakeskukset kuten Ylläs, Ruka ja Levi ovat talvikaudella vilkkaita keskuksia täynnä monenlaisia aktiviteetteja ja viihdettä.